do not visit

Jak tisknout na plátno online: Kompletní průvodce

Pamatujete si na dobu, kdy jste museli procházet obchody s bytovými doplňky, abyste našli něco, co odpovídá vašemu osobnímu stylu, nebo prohlížet stovky nástěnných obrazů, abyste našli ten pravý, který nevyprázdnil vaši peněženku? Tyto časy jsou naštěstí minulostí! Dnes je k dispozici nekonečný výběr cenově dostupných tisků na plátno, které odpovídají jakémukoli vkusu - ať už preferujete klidné krajinné motivy, inspirativní citáty nebo reprodukce slavných maleb.

Obrazy na plátně kombinují tradiční řemeslo konvenčních uměleckých děl s moderní technologií, která umožňuje tisknout cokoliv od osobních fotografií až po vlastní grafiku přímo na odolný materiál plátna. Nejlepší část? Můžete se naučit tisknout na plátno z domova, aniž byste museli šlápnout do obchodu, poradit se s designérem nebo platit extravagantní poplatky za tisk!

"> online služba tisku na plátno stejně jako OptimalPrint usnadňuje než kdy jindy zvládnout proces tisku na plátno. Pomocí našeho online editoru nahrajte a upravte originální fotografie nebo návrhy pro vlastní tisky na plátno v téměř 20 různých velikostech! Ať už hledáte nové umělecké dílo nebo osobní dárek pro přítele, naučte se tisknout na plátno pomocí našeho podrobného průvodce.

Klíčové informace z tohoto článku:

  • Tisky na plátno jsou obrázky a vektorové designy, které byly přímo vytištěny na plátnovou tkaninu pomocí inkoustové tiskárny.

  • Plátnová tkanina je obvykle natažena přes dřevěný rám, což zvyšuje pevnost finálního produktu a umožňuje jednoduché zavěšení.

  • Vytvoření tisku na plátno z pohodlí domova je možné během několika minut díky online službám tisku na plátno s praktickými nástroji pro úpravy.

  • Obrazy na plátno a fototisky na plátno od Optimalprint jsou dostupné v široké škále velikostí, formátů a orientací.

Jak funguje tisk na plátno

canvas printing example

Chcete-li se naučit tisknout na plátno z pohodlí domova, je důležité začít se základním porozuměním procesu tisku na plátno. Tisk na plátno se provádí pomocí inkoustových tiskáren, které aplikují inkoust přímo na povrch plátna. Fotografie nebo digitální umělecký soubor se odesílá do inkoustové tiskárny stejně jako do běžné počítačové tiskárny; avšak obrázek je vytištěn pomocí inkoustu na plátno odolného vůči UV záření, nikoli běžným olejovým inkoustem.

Inkoust na plátno odolný vůči UV záření byl speciálně navržen tak, aby zabránil vyblednutí barev originálního uměleckého díla, což zajišťuje, že každý tisk na plátno si zachová svou živost. Po dokončení tisku se plátno nechá úplně uschnout na rovném povrchu, poté se může natáhnout přes lehký rám. Je důležité si uvědomit, že tisk na plátno se nesmí zaměňovat s malbou na plátno, která je ručně malovaná a netištěná.

Pro hlubší pochopení procesu tisku na plátno se podívejte na detaily a techniky tisku na plátno.

Co je to plátno a jak se používá v umění

Plátno je odolný materiál s plátnovou vazbou, který je známý svou voděodolností. Původně ho starověcí Řekové používali jako materiál pro plachetnice a přístřešky. Díky své lehkosti, přenositelnosti a odolnosti vůči zkroucení se plátno stalo oblíbeným médiem pro malíře. Dnes je plátno nejčastěji používaným materiálem pro umělecká díla všeho druhu!

První verze plátna byly vyrobeny z konopí, ale dnešní potisky na plátně se často vyrábějí z kombinace bavlny, lnu a polyesteru. Plátno, často označované jako 'kanvasový papír', je mnohem odolnější a pevnější než obyčejný papír. Na plátno se také používají UV-odolné inkousty, které jsou šetrnější k životnímu prostředí, protože při schnutí neuvolňují chemikálie.

Po úplném zaschnutí se potištěné plátno natáhne na dřevěný rám (nazývaný natahovací rám) a pomocí techniky obalení galerie se připevní na zadní stranu pro snadné zavěšení. Je důležité si uvědomit, že existuje rozdíl mezi tisky na natahovacím rámu a zarámovanými tisky. Tisky na natahovacím rámu nemají okraje a nejsou chráněny dekorativním rámem.

Význam vysoce kvalitního uměleckého díla

Pro tisk na plátno je nezbytné mít k dispozici vysoce kvalitní umělecká díla. Chápání důležitosti obrázků a grafiky s vysokým rozlišením pro kvalitní finální produkty je jednoduché - stačí se zamyslet nad běžnou tiskárnou, kterou máte doma. Pokud se pokusíte vytisknout neostřou fotografii s nízkým rozlišením, výsledný obrázek bude také nekvalitní.

Inkoustové tiskárny fungují stejným způsobem jako běžné tiskárny. Pokud byste se tedy pokusili vytisknout fotografie nízké kvality na inkoustové tiskárně, výsledné tisky na plátno by byly také nekvalitní. Naštěstí platí, že čím vyšší rozlišení má fotografie nebo digitální design, tím jasnější a živější bude finální tisk na plátno!

Ať už plánujete tisknout výtvarné umění od svého oblíbeného malíře nebo přeměnit své svatební fotografie na nástěnné umění, vysoce kvalitní umělecká díla a fotografie ve vysokém rozlišení jsou klíčové pro tisk na plátno. Nezapomeňte, že kontrast a jas uměleckého díla ovlivní výsledný produkt. Je třeba vybrat takové umělecké dílo, které si zachová svou čistotu a živost i po zvětšení a tisku.

Jak vybrat ideální online službu pro tisk na plátno

Pokud neplánujete investovat do kompletní tiskové sestavy, nejsnazší cestou k tisku na plátno je spolupráce s důvěryhodnou online tiskovou službou. Spolupráce s tiskárnami, které ovládají umění tisku na plátno, přináší mnoho výhod. Můžete například navrhovat, upravovat a iniciovat tisk zcela originálních obrazů na plátno přímo z pohodlí domova!

Při výběru ideální online služby pro tisk na plátno je třeba zvážit několik faktorů, jako jsou:

Jednoduchost procesu návrhu. Ne každý je odborník na design. S Optimalprint jako vaší službou pro tisk na plátno můžete využít náš jednoduchý editor přímo z vašeho počítače nebo stáhnout naši praktickou aplikaci Optimalprint pro chytré telefony pro snadné vytváření vlastních tisků na plátno. Můžete dokonce nahrávat obrázky přímo z vašeho fotoaparátu, sociálních sítí nebo Google Fotek!

Kvalita tisku a řemeslné zpracování. Vlastní tisky na plátno by měly vydržet dlouhá léta. Optimalprint používá plátno nejvyšší kvality a odborné řemeslné zpracování dřeva, aby vytvořil odolné tisky, které si zachovají svou živost po mnoho let. Každý obraz na plátno je navíc ručně natažen na kvalitní a lehký rámeček, což zaručuje pevný konečný produkt.

Materiály z odpovědných zdrojů. Měli byste se cítit dobře s uměleckými díly ve vašem domově. S online tiskem na plátno Optimalprint si můžete být jisti, že vaše nástěnné umění je vyrobeno pouze z nejkvalitnějšího plátna z odpovědných zdrojů. Naše dřevěné rámy jsou také udržitelně získávány a jsme hrdí na to, že vám můžeme nabídnout materiály s certifikací Forest Stewardship Council (FSC).

Rychlost dodání. Chcete darovat personalizovaný obraz na plátno nebo se nemůžete dočkat, až se vám dostane do rukou vaše nové umělecké dílo? Každý obraz na plátno, který si objednáte od Optimalprint, je připraven k odeslání do 24 hodin a může být doručen již během pěti pracovních dnů! Všechny obrazy na plátno navíc zasíláme ve speciálně navržených baleních, takže si můžete být jisti, že vaše doručení bude stejně rychlé, jak je bezpečné.

Tip: Staňte se členem Optimalprint Plus a získejte rychlé, bezplatné doručení na každou objednávku a další exkluzivní výhody.

Návod na tisk na plátno: postup krok za krokem

steps to printing on canvas

Tisk na plátno je proces, který může být časově náročný, ale není obtížný. Po odeslání obrázku do tiskárny plátna lze návrh aplikovat na povrch plátna. Po zaschnutí inkoustu lze plátno natáhnout a připevnit rám. Pro zkušené tiskárny může celý proces trvat několik hodin, ale pro začátečníky může trvat několik pokusů a několik dní.

Vstupte do světa online služeb tisku na plátno! Online tiskové služby, jako je Optimalprint, usnadňují tisk na plátno tím, že umožňují navrhování vlastních tisků z pohodlí domova. Ať už si chcete vytvořit vlastní moderní nástěnnou galerii nebo vystavit své oblíbené vzpomínky jako umělecká díla, postupujte podle tohoto podrobného průvodce, jak tisknout na plátno pomocí Optimalprint.

Krok 1: Vyberte orientaci a formát

Prvním krokem pro tisk na plátno je přejít na nástroj pro úpravu na webu Optimalprint nebo v mobilní aplikaci. Proces návrhu zahájíte výběrem požadované orientace a formátu. Orientace znamená, jak budete své umění zobrazovat, například na šířku (vodorovně), na výšku (svisle) nebo čtverec. Formát označuje konečnou tloušťku galerijního tisku.

Ve společnosti Optimalprint nabízíme rozměry rámečku na šířku, na výšku a čtvercový rám ve standardní tloušťce 2 centimetry nebo v prémiové tloušťce 4 centimetry. Jakmile se rozhodnete pro orientaci a formát tisku, můžete se rozhodnout pro velikost plátna. Nabízíme plátna velká až 70 x 100 cm a malá až 20 x 20 cm, takže se můžete rozhodnout pro odvážný a decentní kousek domácí dekorace.

Krok 2: Nahrajte vysoce kvalitní umělecká díla nebo fotografie

Druhým krokem k tisku na plátno je výběr požadovaného uměleckého díla nebo fotografie. Pamatujte, že výběr vysoce kvalitních snímků je zásadní, ať už se jedná o originální umělecké dílo, známý obraz nebo digitální fotografii. Čím větší je váš výtisk na plátno, tím lepší musí být rozlišení obrázku, aby byla zachována čistota. Jako obecné pravidlo platí, že nejlepší rozlišení pro velikost plátna je následující:

  • 20 x 60 cm vyžaduje rozlišení 640 x 480 pixelů

  • 40 x 50 cm vyžaduje rozlišení 760 x 610 pixelů

  • 50 x 75 cm vyžaduje rozlišení 1200 x 760 pixelů

  • 60 x 90 cm vyžaduje rozlišení 1400 x 920 pixelů

Stejně tak nezapomeňte posoudit barvu a živost vybraného obrázku. I když můžete upravit hodnoty obrázku ( více o tom již brzy! ), nemůžete magicky přeměnit nudný, tmavý obrázek na něco barevného a živého. Doporučujeme vybrat snímek, který je kvalitní a smysluplný, jako je rodinný portrét, fotka domácího mazlíčka nebo krajina z nedávných cest.

Krok 3: Úprava umístění pomocí editoru

Dalším krokem, když se učíte tisknout na plátno online, je použití editoru Optimalprint k úpravě umístění. vámi vybraného obrázku. Umístění znamená, jak je vybraný obrázek umístěn na plátně. Pomocí softwaru pro úpravy Optimalprint můžete oříznout obrázek na vhodnou velikost, vytvořit opakující se vzor nebo obrázek otočit či zrcadlit a změnit tak vzhled a dojem z tisku.

Nemluvě o tom, že můžete také nahrát více fotografií nebo ilustrací a spojit své oblíbené obrázky do jedné koláže. Nejste si jisti nejlepším umístěním obrázku? Náš editační software má řadu předpřipravených šablon koláží, které zjednodušují návrh vašeho personalizovaného plá

Proměňte své fotografie a digitální umění v nadčasová mistrovská díla s Optimalprint

print your own custom canvases

Pamatujete si dobu, kdy bylo hledání dokonalého obrazu na plátno jako hledání jehly v kupce sena? To je nyní minulostí! Online služby tisku na plátno, jako je Optimalprint, vám umožňují procházet nekonečné množství návrhů nástěnných umění a vytvářet zcela originální umělecká díla, a to vše přímo z vašeho počítače nebo mobilní aplikace. Nyní můžete proměnit své fotografie a digitální umělecká díla v nadčasové mistrovské kousky!

Optimalprint je díky svým dlouholetým zkušenostem nejen certifikovaným poskytovatelem profesionálních tiskových služeb, ale je také oblíbený mezi českými zákazníky pro své konzistentně vysoké standardy kvality. Kombinujeme špičkovou tiskovou technologii s mistrovským řemeslným zpracováním dřeva. Navíc jsme hrdí na to, že nabízíme materiály s certifikací FSC, včetně lehkých dřevěných rámů, které vydrží léta.

Navštivte webové stránky Optimalprint nebo si stáhněte naši mobilní aplikaci a vytvořte si svůj vlastní obraz na plátno ještě dnes!