do not visit

Jak napsat děkovnou kartu: 10 tipů a příkladů

Technologie nám sice usnadňuje komunikaci s našimi blízkými, ale odeslání personalizovaného poděkování je stále aktuální a nikdy nevyjde z módy!

Ať už jste obdrželi štědrý dárek od blízké osoby při zvláštní příležitosti ve svém životě, nebo chcete poslat jednoduché poděkování někomu za jeho podporu, ručně psaný vzkaz je promyšlený a nezapomenutelný způsob, jak vyjádřit ocenění.

Pokud vám psaní poděkování nedělá dobře, nejste sami. Mnoho lidí má potíže s tím, co napsat do děkovného dopisu, ale máme pro vás řešení!

V tomto článku vám poskytneme několik užitečných a kreativních nápadů a tipů, které vám pomohou začít a usnadní celý proces psaní. Také se podělíme o několik příkladů různých situací, událostí a typů děkovných pohlednic, které můžete poslat.

A nyní, jak napsat poděkování, které si vaši blízcí zamilují a budou si ho vážit!

Klíčové body tohoto článku:

  • Formulace vaší děkovné karty je zcela na vás. Přemýšlejte o příjemci, dárcích, které jste obdrželi, příležitosti a plánovaném využití dárku. Tyto aspekty by mohly ovlivnit obsah vaší děkovné zprávy.

  • Zamyslete se nad tím, co chcete vyjádřit v děkovném dopise a jaký dojem chcete na příjemce udělat. Ocěňte jeho ohleduplnost a štědrost a vyjádřete svou vděčnost.

  • Děkovné dopisy a poznámky lze na Optimalprint upravit pomocí fotografií, textu, šablon, pozadí a dalších prvků.

  • Od svatebních děkovných karet po jednoduché poznámky děkující za společně strávený čas, jakýkoli důvod k napsání děkovného dopisu je vhodný.

10 tipů, jak správně napsat děkovnou kartu

thank you card messages

Upřímné poděkování je jednoduchý způsob, jak vyjádřit uznání komukoli ve svém životě. Existuje mnoho událostí a důvodů, proč poslat děkovnou kartu; miminko, svatební dar, křest, promoce nebo rychlé poděkování za peníze k narozeninám. Bez ohledu na to, o jakou příležitost se jedná, osobní poděkování nikdy nezůstane bez povšimnutí.

Vyjádřete vděčnost za ohleduplnost a laskavost lidí smysluplným způsobem pomocí následujících deseti tipů a příkladů zpráv. Zde je náš kompletní průvodce, jak napsat perfektní poděkování.

1. Zamyslete se nad vztahem s adresátem

Předtím, než začnete psát, věnujte chvíli přemýšlení o svém vztahu s osobou, která obdrží vaši kartu. Pokud se jedná o blízkého přítele nebo člena rodiny, můžete použít více osobní formulaci a bude pro vás jednodušší vyjádřit vděčnost. Pro širší rodinu, kolegy z práce a známé budete pravděpodobně používat více formální fráze a budete pečlivější při výběru slov.

2. Vyberte si vlastní poděkování

Síla ručně psaného poděkování je nezpochybnitelná. Ale co když byste mohli tento osobní dotek ještě vylepšit? S vlastními kartami od Optimalprint můžete přidat svou osobní nálepku pomocí fotografie nebo citátu. Vyberte si z elegantních rozvržení a šablon karet, které odpovídají vaší osobnosti. Můžete si vybrat z jednoduchých, minimalistických motivů nebo si vybrat živou a zábavnou atmosféru s jasnými barvami a vzory. Vyjádření vděčnosti nikdy nebylo snazší díky našim vlastním poděkováním. Optimalprint nabízí fantastické možnosti přizpůsobení , které z procesu vytváření vlastního poděkování udělají ještě osobnější zážitek.

3. Nechte to krátké a sladké

short thank you card message

Může být snadné přehodnotit znění vašich děkovných poznámek, ale důrazně vám doporučujeme, abyste je drželi stručné a sladké. Dodržování karetní etikety je skvělý nápad, ale stále můžete vyjádřit své uznání jednoduchým „děkuji mnohokrát“ a několika dalšími řádky textu. Ať už tato osoba štědře přispěla do vašeho líbánkového fondu, zúčastnila se oslavy prvních narozenin vašeho dítěte nebo vám poslala květiny a přání k narozeninám v přání k narozeninám, promyšlená zpráva nemusí být románem, který chcete ocenit. Pošlete svou lásku a vděčnost a rozlučte se s nimi!

4. Zůstaňte upřímní a včas

Nesnažte se vnucovat žádný jazyk nebo fráze, které byste v reálném životě nikdy nepoužili. Zpráva s poděkováním by měla znít konverzačně, optimisticky, upřímně a k věci.

I když je odeslání pozdního vzkazu lepší než žádné, etiketa děkovných karet doporučuje zasílat poznámky každému příjemci karty do týdne od události. Tento časový rámec vyjadřuje, že vaší prioritou je napsat poděkování, aby se každý, kdo se vaší akce zúčastnil, cítil oceňován.

Z tohoto pravidla samozřejmě existují výjimky. Například zasílání svatebních děkovných karet se obvykle doporučuje do měsíce od data svatby. Přesto mnoho párů posílá své během prvních tří měsíců kvůli líbánkám a dalším událostem po jejich velkém dni.

5. Zahajte svou kartu pozdravem

Začněte svou děkovnou zprávu přátelským pozdravem. Mnoho lidí používá „Milý“ nebo „Ahoj“ následované jménem příjemce karty. Při psaní děkovných karet můžete experimentovat s různými pozdravy, abyste zjistili, co vám nejlépe vyhovuje a co nejlépe odráží vaši osobnost.

6. Napište silnou zprávu děkování

Po uvítací frázi přejděte přímo k poděkování! Vyjádřete, že jste trvale vděční za vše, co jste obdrželi. Ať už to byl štědrý svatební dar nebo promyšlený dárek k promoci, oslava významných životních událostí a vytváření vzpomínek s blízkými si rozhodně zaslouží ocenění. Buďte přímočarí ve svém děkování, aby příjemce cítil vaši upřímnost.

7. Obohaťte svou děkovnou kartu o specifické detaily

Přidáním osobních detailů do každé děkovné zprávy získá příjemce pocit oceňování, namísto dojmu, že obdržel standardní hromadně vyráběnou zprávu. Využijte jedinečné detaily pro každou děkovnou kartu, od popisu vaší radosti z konkrétního dárku, který jste obdrželi, až po vzpomínku, kterou jste společně prožili na dané události. Tyto detaily děkovné kartě dodají osobní nádech, který může poskytnout pouze vy.

8. Napište prohlášení s výhledem do budoucnosti

Podrobně popište, jak hodláte využít jejich dar a jaký to bude mít dopad na vaši budoucnost. Představme si, že jste obdrželi svatební dar v podobě velkorysé dárkové karty, kterou hodláte využít na nové kuchyňské potřeby nebo domácí spotřebiče. Sdílejte tyto detaily s osobou, která vám darovala, aby si mohla představit, jak její dar využíváte originálním a prospěšným způsobem.

9. Zopakujte své poděkování

V děkovných dopisech nemůže být příliš mnoho projevů vděčnosti! Jakmile vytvoříte výhledové prohlášení o tom, jak dárek využijete, rozšiřte své uznání za jejich štědrost jedním závěrečným „děkuji vám mnohokrát“, abyste znovu vyjádřili svou vděčnost.

10. Zakončete svými pozdravy

Před tím, než dopis uzavřete, popřejte příjemci vše dobré a zmíňte se o jakýchkoli plánech na budoucí setkání. Pokud píšete formální poděkování, použijte profesionální závěrečnou frázi, jako je „Vše nejlepší“ nebo „Srdečné pozdravy“. Naopak, pokud posíláte svatební poděkování, může být text osobnější a vřelejší. Vyzkoušejte fráze jako „Posílám lásku“, „Mnohokrát děkuji“ nebo „S vděčností Váš“.

Příklady a nápady na poděkovací karty

thank you card example

Nyní, když máte znalosti o tom, jak vytvořit dokonalou děkovnou kartu, možná hledáte nějaké vzory textu, které byste mohli využít při tvorbě vlastních děkovných karet. Pokračujte ve čtení a objevte různé vzory textů pro děkovné karty, které můžete použít přímo nebo jako zdroj inspirace.

Fráze pro vyjádření poděkování

  • Mnohokrát děkuji!

  • Posílám srdečné poděkování a přání.

  • Z hloubi srdce, děkuji!

  • Slova nedokážou vyjádřit mou vděčnost a uznání.

  • Děkuji za vaši velkorysost!

  • Ozvláštnili jste můj den.

  • Děkuji, že jste na mě mysleli!

Poděkování za dárky: Originální a upřímné zprávy

  • Děkuji za ten nejpromyšlenější a nejštědřejší dárek.

  • Vždy přesně víte, co mi dát; děkuji, že mě tak dobře znáš!

  • Upřímně děkuji za velkorysý a dokonalý dárek.

  • Tvůj dárek k narozeninám se dotkl mého srdce a díky němu se cítím milován.

  • Moc děkujeme za perfektní svatební dar. Skleničky na víno (nebo jakýkoli jiný dárek) budeme často používat a myslíme na vás!

  • Váš sladký dárek pro naše miminko mi vehnal slzy do očí. Děkujeme, že nás podporujete v našem dalším dobrodružství!

  • Každý rok mě neustále ohromují vaše dokonalé dárky. Tento dar budu používat neustále; Děkuji mnohokrát!

Poděkování za poskytnuté služby - zprávy

thank you message cards
  • Tato poděkovací karta nemůže vyjádřit, jak moc jste mi v poslední době pomohli. Jsem vám navždy vděčný za vaši neochvějnou podporu.

  • Děkuji vám za pomoc při přípravě na můj pracovní pohovor. Pomohli jste mi získat sebevědomí a cítím se díky tomu skvěle!

  • Oceňuji vaši trpělivost a pochopení, když procházím tímto náročným obdobím.

  • Děkuji, že mě neustále povzbuzujete, abych věřil v sebe a sledoval své sny.

  • Byli jste tu v nejdůležitějších okamžicích mého života a nemohu si představit svůj život bez vás.

  • V den svatby vám chci poděkovat za to, že mě ve všem podporujete a neustále mě povzbuzujete, abych věřil v lásku.

  • Děkuji, že jste mým největším podporovatelem a že ve mně vždy vidíte to nejlepší!

Vtipné zprávy děkování

  • Děkuji za dárek – očekával jsem jen hroudu uhlí!

  • Nevím, jak se cítím o přibývajícím věku, ale tvůj dárek to zjednodušil!

  • Nejsi vděčný, že jsem tvůj přítel? Já jsem rozhodně vděčný, že jsi můj!

  • Jsem za tebe tak vděčný, že plánuji založit fanklub na tvou počest!

  • Růže jsou červené. Fialky jsou modré. Jsem šťastný, že mám přítele jako jsi ty.

  • Tisíckrát děkuji nemůže vyjádřit mou vděčnost, takže tady je tento kus papíru.

  • Jsi nejlepší věc od doby, co byl vynalezen krájený chléb. Děkuji!

Formální Děkovné Zprávy

  • Děkuji za věnování času mému pracovnímu pohovoru. Oceňuji příležitost setkat se s vámi a těším se na další informace o této pozici. Doufám, že se brzy ozvete!

  • Jsem velmi vděčný za čas a úsilí, které jste věnovali mému profesnímu rozvoji. Vaše podpora a vedení budou vždy v paměti. Přeji vám vše nejlepší v dalším kariérním postupu.

  • Odesílám upřímné poděkování a uznání za vaši podporu a vedení. Přijměte mou nejhlubší vděčnost za veškerou pomoc a povzbuzení, které jste mi poskytli. Vše nejlepší!

  • Velice vám děkuji za pomoc, kterou jste poskytli mému podnikání. Opravdu si vážím vašeho času a úsilí a těším se na budoucí spolupráci.

  • Chtěl jsem vám co nejdříve poděkovat za rady a důvěru, kterou jste ve mě vložili. Přijměte prosím mé nejhlubší poděkování.

  • Chci ocenit vaše úsilí a ohleduplnost při přivítání mě jako nového člena týmu. Těším se na spolupráci na budoucích projektech. Ještě jednou děkuji!

Navrhněte a vytiskněte dokonalou poděkovací kartu s Optimalprint

print thank you cards

Jak vidíte, odeslání děkovného dopisu je mnohem víc než jen načmárat pár slov na papír.

Ať už poděkujete celé své rodině za lásku a podporu ve svatební den, pošlete jednoduchý vzkaz příteli na hlídání domácích mazlíčků nebo pošlete ručně psané přání známému za promyšlený dárek, děkovné karty jsou snadný způsob, jak přimět někoho, aby se cítil výjimečný a oceňovaný.

Pokud chcete své děkovné poznámky o úroveň výš, Optimalprint je zde, aby vám pomohl. Pomocí našeho snadno použitelného editoru můžete rychle a efektivně vytvářet vlastní poděkování, které můžete poslat celé své rodině, přátelům, vrstevníkům a známým.

Tento proces je bezproblémový; karty lze vytvořit na počítači nebo pomocí aplikace Optimalprint na vašem chytrém telefonu. Jednoduše nahrajte fotografii nebo si vyberte z tisíců vzorů a šablon na našem webu, aby vaše děkovné poznámky vynikly. Brzy budete rozesílat promyšlené a vlastní poděkování! Vyberte si kartu a začněte navrhovat ještě dnes.