do not visit

Znění svatebních oznámení: Průvodce etiketou a příklady oznámení

Plánujete speciální akci a bojujete s textem pro vaše svatební oznámení? Zde přichází na řadu náš průvodce etiketou a příklady oznámení. Chápeme, jak je důležité vytvořit nezapomenutelné a informativní svatební oznámení, a jsme tu, abychom vám pomohli bez námahy procházet tímto procesem. Přečtěte si další informace.

Hlavní poznatky z tohoto článku:

  • Svatební oznámení jsou zasílány před pozvánkou. Jsou důležitou součástí svatebních příprav, a poskytují důležité informace o nadcházející svatbě a umožňují hostům provést nezbytná opatření. Udávají tón svatbě a jsou obvykle rozesílány 6-8 měsíců před samotnou událostí.

  • Mezi základní informace na svatebních oznámeních patří jména snoubenců, datum svatby, místo a krátká zpráva s žádostí o rezervaci termínu. Další prvky mohou zahrnovat fotografii, speciální designové prvky, korektury a poskytnutí kontaktu na RSVP.

  • Věci, kterým se při psaní svatebních oznámení vyhnout, zahrnují informace z matriky, podrobnosti o konkrétním obřadu nebo hostině, žádosti o potvrzení účasti a informace o dalších aktivitách nebo událostech souvisejících se svatbou. Tyto detaily mohou hosty přemoci a měly by být zahrnuty až v samotné formální pozvánce.

  • Moderní etiketa svatebních oznámení vybízí k používání neformálního a konverzačního jazyka, vyhýbání se zkratkám a akronymům a zvažování digitálních možností z důvodu ochrany životního prostředí a pohodlí.

  • Optimalprint nabízí řadu přizpůsobitelných návrhů svatebních oznámení a snadno použitelný nástroj pro vytváření vlastních oznámení. Je důležité si pamatovat, že svatbní oznámení je prvním dojmem hostů ze svatby, takže si na nich dejte záležet.

Co jsou svatební oznámení?

Svatební oznámení jsou karty zaslané vašim hostům před formálními svatebními pozvánkami. Poskytují důležité informace o vaší nadcházející svatbě, umožňují hostům označit si kalendáře datum a provést nezbytná opatření. Svatební oznámení jsou zvláště užitečné pro hosty mimo město nebo pro ty, kteří potřebují požádat o volno v práci, aby se mohli vaší svatby zúčastnit.

Důležitost zasílání svatebních oznámení

Zasílání svatebních oznámení je v posledních letech stále oblíbenější, protože slouží jako předběžná pozvánka který udává tón vaší svatbě. Tyto oznámení se obvykle rozesílají šest až osm měsíců před datem svatby, takže hosté mají dostatek času na plánování a přípravu. Zde je několik dalších výhod zasílání svatebních oznámení.

  • Získejte odhadovaný počtu hostů: Můžete zjistit, kolik lidí se pravděpodobně zúčastní vaší svatby, když požádáte o potvrzení účasti nebo požádáte o předběžné počty hostů. Tyto informace mohou být neuvěřitelně užitečné při plánování místa svatby, cateringu a dalších logistických detailů.

  • Vytvořte buzz: Svatební oznámení také slouží jako způsob, jak vybudovat očekávání a vzbudit rozruch pro vaši svatbu. Sdílením ukázek podrobností o vaší svatbě, jako je místo nebo téma, můžete své hosty nadchnout a dočkat se na velký den. To může pomoci vytvořit pocit očekávání a vaše svatba bude ještě výjimečnější.

  • Sdělte logistické podrobnosti: To zahrnuje ubytování v hotelu, možnosti dopravy a jakékoli speciální pokyny nebo požadavky. Tím, že tyto informace poskytnete předem, zajistíte, že vaši hosté budou mít všechny potřebné informace k tomu, aby se mohli zařídit, a že si vaši svatbu užijí hladce a příjemně.

Celkově jsou vsatební oznámení cenným nástrojem v procesu plánování svatby. Poskytují praktické informace vašim hostům a pomáhají nastavit tón vašeho speciálního dne. Ať už použijete tradiční oznámení nebo budete kreativní s jedinečným designem, svatební oznámení jsou skvělým způsobem, jak sdílet své nadšení a očekávání se svými blízkými.

Co zahrnout do svatebního oznámení

save the date cards

Nyní, když víme, co jsou svatební oznámení, pojďme prozkoumat, jaké základní informace zahrnout. I když jsou svatební oznámení méně formální než svatební pozvánky, je stále důležité poskytnout hostům potřebné podrobnosti o vašem velkém dni. Zde je několik klíčových prvků, které je třeba zahrnout:

  • Vaše jména: Nezapomeňte uvést jméno vás i vašeho partnera, aby lidé věděli, o čí svatbu jde.

  • Datum: Toto je nejdůležitější část! Nezapomeňte jasně uvést datum svatby.

  • Místo: I když možná nemáte zarezervované přesné místo konání, včetně města a státu, je užitečné, takže hosté mohou v případě potřeby zvážit své cestovní možnosti.

  • Upozornění, že formální pozvánky budou následovat: Je tradiční poznamenat, že formální pozvání bude následovat později. Hosté tak budou vědět, že mohou v budoucnu očekávat další informace.

  • Svatební webová stránka (pokud ji máte): Pokud jste vytvořili svatební webovou stránku, uveďte adresu URL na vaše svatební oznámení. Zde mohou hosté najít další podrobnosti, jako jsou doporučení hotelů, plán událostí nebo váš registr.

Nepovinné podrobnosti:

  • Dress Code: Pokud již víte, že máte black tie event nebo neformální plážovou svatbu, možná budete chtít sdílet dress code co nejdříve, aby si hosté mohli naplánovat své oblečení.

Pamatujte, že oznámení není formální pozvánkou, ale jen upozorněním pro hosty, aby si datum zarezervovali ve svém kalendáři. Formální pozvánka, zaslaná později, bude obsahovat další podrobnosti o svatbě.

Další tipy pro svatební oznámení

Pokud jde o svatební oznámení, je důležité vyvážit poskytování dostatku informací a nezahlcovat hosty. Zatímco jim dáváte potřebné detaily, chcete také ponechat prostor pro očekávání a nadšení.

  • Přidat fotografie: Dalším prvkem, který můžete zvážit, je vložení malé fotografie vás a vašeho partnera. Tento osobní dotek dodává oznámení hřejivý a příjemný pocit a umožňuje vašim hostům vidět vaše šťastné tváře, když si datum označují v kalendáři.

  • Pečlivě vybírejte design: Dalším důležitým aspektem, který je třeba zvážit, je design vašich svatebních oznámení. Chcete, aby to odráželo vaše svatební téma nebo styl a poskytlo vašim hostům pohled na to, co mohou očekávat ve velký den. Ať už si vyberete klasický a elegantní design nebo zábavný a rozmarný design, ujistěte se, že je v souladu s vaší celkovou vizí vaší svatby.

  • Ujistěte se, že jste provedli korekturu: Znovu zkontrolujte všechny podrobnosti, včetně pravopisu vašich jmen, data a místa konání. Vždy je dobré nechat to zkontrolovat druhým párem očí, aby zachytil případné drobné chyby, které mohly být přehlédnuty.

  • Poskytněte kontakt pro RSVP: Nezapomeňte uvést způsob, jak mohou vaši hosté odpovědět, nebo uvést svou účast. Může to být e-mailová adresa, telefonní číslo nebo webová stránka, kde mohou snadno odpovědět. Tato možnost umožňuje vašim hostům dát vám vědět, zda se k vám mohou připojit na váš svatební den.

Co nezahrnovat do svatebních oznámení

not to include on save the date

I když je důležité poskytnout hostům potřebné informace, existuje několik věcí, kterým byste se měli u svých svatebních oznámení vyhnout. Pamatujte, že svatební oznámení slouží jako stručné oznámení, takže je nejlepší ponechat je jednoduché a vyhnout se zahlcení hostů příliš mnoha informacemi. Udržování stručnosti a výstižnosti vašich svatebních oznámení zajistí, že se vaši hosté zaměří na nejdůležitější informace a vyhnou se zmatkům. Zde je několik věcí, kterým je třeba se vyhnout:

1. Údaje o svatebních darech

I když může být lákavé dát svým hostům vědět, kde jestli máte předem připravený registr svatebních darů, svatební oznámení pro to nejsou vhodným místem. Místo toho můžete tyto informace sdílet na vašich svatebních webových stránkách nebo je sdílet ústně.

2. Podrobnosti o konkrétním obřadu nebo svatební hostině

Svatební oznámení by neměla obsahovat konkrétní podrobnosti o svatebním obřadu nebo hostině. I když je důležité dát svým hostům obecnou představu o tom, kdy a kde se bude vaše svatba konat, schovejte si podrobné informace pro formální svatební pozvánku. To pomůže vybudovat očekávání a nadšení u vašich hostů, zatímco budou čekat na oficiální pozvání .

3. Žádosti o potvrzení účasti

I když se včasné získání počtu hostů může zdát pohodlné, svatební oznámení nejsou vhodnou dobou k žádosti o potvrzení účasti. Místo toho zahrňte tyto informace do formální svatební pozvánky, kde mohou hosté odpovědět svou účastí nebo se ze svatby omluvit.

4. Mimořádné aktivity nebo události kolem svatby

Informace o jakýchkoli dalších aktivitách nebo událostech kolem svatby je nejlepší nezahrnovat do svatebního oznámení, i když je to jedna z těch velkolepých svateb. I když jste možná pro své hosty naplánovali další oslavy nebo výlety, svatební oznámení by se mělo zaměřit výhradně na oznámení data a místa samotné svatby. Předejdete tak zmatkům a zajistíte, že vaši hosté budou mít ty nejdůležitější informace.

Moderní etiketa pro text na svatebních oznámeních

Jak se časy mění, mění se i etiketa. Existuje několik pokynů pro moderní etiketu, které je třeba mít na paměti, pokud jde o formulaci svatebních oznámení. I když tyto pokyny nejsou pevně stanoveny, mohou vám pomoci snadno se orientovat ve světě textů svatebních oznámení. Zde je několik tipů na moderní etiketu, které je třeba zvážit:

Používejte neformální a konverzační jazyk

Pokud jde o znění textu, moderní pár má svobodu vyjadřovat se způsobem, který skutečně odráží jejich jedinečné osobnosti. Pryč jsou časy přísných formalit a strnulého jazyka. Místo toho se párům doporučuje používat neformální a konverzační jazyk, který rezonuje s jejich vztahem. Ať už jde o dotek humoru, srdečné poselství nebo hravý tón, formulace by měla vystihovat podstatu páru a udávat tón nadcházející oslavě.

Vyhněte se používání zkratek a akronymů

I když může být lákavé používat zkratky nebo akronymy, abyste ušetřili místo nebo vypadali trendy, je důležité vzít v úvahu potenciální zmatek to může způsobit vašim hostům. Pamatujte, že ne každý zná všechny nejnovější zkratky nebo slang. Nejlepší je hláskovat slova a vyhýbat se případným nedorozuměním, aby byla zajištěna jasná komunikace. Používáním jazyka snadno srozumitelného všem můžete zaručit, že vaši hosté budou o vašem výjimečném dni plně informováni a nadšeni.

Zvažte použití digitálních svatebních oznámení

Mnoho párů se v dnešním ekologicky uvědomělém světě rozhoduje pro možnosti digitálního ukládání dat. To snižuje plýtvání papírem a poskytuje pohodlný a nákladově efektivní způsob, jak oslovit své hosty. S digitálním ukládáním dat můžete zahrnout interaktivní prvky, jako jsou odkazy na váš svatební web nebo funkci RSVP, což vašim hostům usnadní reagovat a zůstat ve spojení. Kromě toho si můžete snadno přizpůsobit a přizpůsobit digitální svatební oznámení tak, aby odpovídalo vašemu svatebnímu tématu nebo barvám, a dodalo tak vašemu oznámení jedinečný nádech.

Pamatujte, že i když je důležité dodržovat zásady etikety, nejdůležitějším aspektem bezpečného znění je vyjádřit vaše nadšení a zajistit, aby vaši hosté měli potřebné podrobnosti.

Kreativní nápady na svatební oznámení

creative save the date wording

Hledáte inspiraci? Zde je několik příkladů kreativních ukládaných formulací, které podnítí vaši kreativitu:

Formální nebo tradiční svatební oznámení:

  • "Uložte si prosím datum sňatku [Vaše jméno] a [Jméno vašeho partnera] na [Datum] v [Město, stát]. Brzy bude následovat oficiální pozvánka.“

  • „S potěšením oznamujeme, že dne [Datum], [Vaše jméno] a [Jméno vašeho partnera], spojí ruce v manželství. Bylo by nám ctí pokud si datum označíte v kalendáři. Podrobná svatební pozvánka bude brzy následovat.“

  • „[Vaše jméno] a [Jméno vašeho partnera] se budou brát. Poznamenejte si prosím datum naší svatby na [Datum] v [Město, stát]. Formální pozvánka bude brzy následovat."

  • "Připojte se k nám, když oslavíme novou kapitolu našeho života. Uložte si prosím datum [Datum], protože [Vaše jméno] a [Jméno vašeho partnera] se spojí v manželství. Pozvánka bude následovat."

Neformální a zábavná svatební oznámení:

  • "Ahoj, chystáme se do toho skočit! Na [Date] si prosím nic neplánujte, protože chceme, abyste to v [City, State] oslavili s námi! Vyhlížejte oficiální pozvánku.“

  • "Velká zpráva! Stanovili jsme datum a jste zváni! Zapište si naše datum [Datum] tužkou do kalendáře, a vyhlížejte svou oficiální pozvánku!"

  • "Zakroužkujte si [Datum] v kalendáři, protože se bereme! Začněte balit do [City, State] a my vám zbytek informací doplníme ve formální pozvánce."

  • "Hádejte co se děje? Budeme se brát! Zapište si [Date] do svého diáře a brzy můžete očekávat další podrobnosti. Pojďme se bavit!"

Romanticá svatební oznámení:

  • "Náš milostný příběh pokračuje... Připojte se k [Vaše jméno] a [Jméno vašeho partnera] dne [Datum] v [Město, stát], až uděláme další důležitý životní krok. Podrobná pozvánka bude brzy následovat.“

  • "Dvě srdce, jeden milostný příběh. Uložte si datum [Datum], [Vaše jméno] a [Jméno vašeho partnera] se budou brát. Pozvánka bude následovat."

  • "S radostným srdcem oznamujeme naši svatbu dne [Datum]. Uložte si prosím datum, abyste to mohli oslavit s námi. Další podrobnosti budou součástí naší formální pozvánky."

  • "Naše cesta lásky nás přivádí k [Datum]. Uložte si prosím datum naší svatby v [City, State]. Oficiální pozvání bude následovat."

Moderní nebo jednoduchá svatební oznámení:

  • "Svatební oznámení: [ Vaše jméno] + [jméno vašeho partnera] se budou brát! Připojte se k nám [Datum] v [Město, stát]. Další podrobnosti budou následovat.“

  • "Zapište si do kalendáře! [Vaše jméno] & [Jméno vašeho partnera] se [Datum] v [Město, stát] vezmou. Pozvánka bude brzy následovat.“

  • "Připravte se na oslavu! [Vaše jméno] a [Jméno vašeho partnera] si řeknou své 'Ano' [Date]. Další podrobnosti budou následovat."

  • "[Vaše jméno] + [Jméno vašeho partnera] = Svatební zvony se rozezní! Připojte se k nám [Datum] v [Město, Stát]. Další informace budou brzy následovat."

Svatební oznámení s fotografií:

  • (S fotografií vás dvou) "Řekla ano! Bereme se [Datum] ve [Město, Stát]. Formální pozvánka bude následovat."

  • (spolu s roztomilou fotkou) "Tohle si vyfoťte: [Vaše jméno] & [Jméno vašeho partnera], se budou brát! Stane se to [Datum]. Další podrobnosti již brzy!"

  • (Se zábavným obrázkem vás dvou) „Jste připraveni říct si s námi sýr? V [Datum] ve [City, State] se budeme brát. Zůstaňte naladěni brzy s vámi nasdílíme více informací!"

  • (S krásnou fotkou) "Naše cesta pokračuje... Uložte si naše datum [Datum], kdy společně vkročíme do této nové kapitoly v [Město, Stát]. Pozvánka bude brzy následovat."

Svatební oznámení na svatby v zahraničí:

  • „Sbalte si kufry a zapište si datum do kalendáře! Budeme se brát v krásném městě [City, Country] dne [Datum]. Podrobnosti budou brzy následovat."

  • "Dobrodružství je před námi! V [Datum] v [Město, venkov] si řekneme své "Ano". Doufáme, že se k nám na této cestě připojíte. Pozvánka bude následovat."

  • Náš milostný příběh nás zavede do [City, Country] na [Date]. Uložte si datum naší svatby, která se bude konat v zahraničí! Formální pozvání bude následovat."

  • "Speciální datum pro zvláštní místo! Svatbu budeme mít [Datum] v [City, Country]. Sbalte si kufry a očekávejte oficiální pozvánku."

Svérázná a vtipná svatební oznámení:

  • "Jídlo zdarma, dort, a láska! Uložte si datum [Datum], protože se budeme brát v [Město, Stát]. Formální pozvání bude následovat.“

  • "Jsme připraveni změnit náš status na Facebooku na "Vdaná/Ženatý." Připojte se k naší oslavě dne [Datum] v [Město, stát]. Oficiální pozvánka dorazí již brzy!"

  • "Testujeme slib 'v nemoci a ve zdraví' se svatebním dortem! Připojte se k nám [Datum] v [Město, Stát]. Pozvánka bude brzy následovat."

  • "Láska, smích a štěstí až do smrti začíná dne [Datum] v [Město, stát]. Oficiální pozvánka brzy dorazí, mějte oči na stopkách!"

Neváhejte a přizpůsobte si tyto příklady nebo vytvořte jedinečné svatební oznámení, které bude reprezentovat váš milostný příběh a udávat tón vašemu svatebnímu dni.

Navrhněte si vlastní svatební oznámení s Optimalprint

Když přijde na oslavu lásky, záleží na každém detailu. S Optimalprint pomáháme zajistit, aby velké i malé detaily dokonale utvářely váš jedinečný milostný příběh. Vaše svatební cesta začíná dokonalým svatebním oznámením. Je to první dojem z vaší svatby, okamžik, kdy si vaši hosté označí kalendáře a začnou sdílet vaše nadšení.

S Optimalprint rozsáhlým výběr přizpůsobitelných návrhů svatebních oznámení, můžete nastavit tón pro svůj velký den. Ať už hledáte něco formálního a tradičního, zábavného a neformálního nebo moderního a šik, máme pro vás vše. Nabízíme dokonce možnosti založené na fotografiích, které dodají osobní dotek a předvedou vaši lásku prostřednictvím krásných snímků.

Tím ale naše služby nekončí. Spolu s vaším dokonalým uložením dat nabízí Optimalprint komplexní řadu produktů souvisejících se svatbou, které vám pomohou s procesem plánování:

  • Svatební pozvánky: Rozešlete vřelé a personalizované oznámení mezi vaše hosty. Vyberte si ze stovek návrhů a upravte je tak, aby odpovídaly vašemu svatebnímu tématu.

  • Svatební programy: Informujte své hosty a zapojte je pomocí svatebního programu na míru, který podrobně popisuje váš obřad od začátku do konce.

  • Jmenovky a zasedací pořádek: Dodejte své svatební hostině nádech elegance pomocí krásně potištěných jmenovek a zasedacího pořádku.

  • Děkovné kartičky: Ukažte svou vděčnost po svatbě pomocí personalizovaných poděkování. Je to perfektní způsob, jak sdílet speciální zprávu s těmi, kteří udělali váš den nezapomenutelným.

  • Svatební plátna: Proměňte své oblíbené svatební fotografie v úžasné nástěnné umění s našimi svatebními potisky na plátno.

Tak, na co čekáte? Začněte navrhovat svou svatbu ještě dnes a prozkoumejte naši širokou škálu svatebních nabídek. Jednoduše sistáhněte aplikaci Optimalprint nebo přejděte na náš web a začněte vytvářet perfektní tiskoviny pro vaší svatbu.

Nejčastější dotazy ke svatebním oznámením

Kdy bychom měli odeslat svatební oznámení?

Svatební oznámení by měla být v ideálním případě odeslána šest až osm měsíců před vaší svatbou. Pokud je to svatba v zahraničí nebo připadá na státní svátek/letní dovolenou, zvažte, zda je neposlat ještě dříve, řekněme devět až dvanáct měsíců dopředu.

Komu poslat svatební oznámení?

Svatební oznámení by mělo být zasláno všem vašim potenciálním hostům. To zahrnuje blízkou rodinu, přátele a kohokoli, u koho chcete zajistit, aby se mohl zúčastnit vašeho výjimečného dne. Pamatujte, že každý, kdo obdrží svatební oznámení, by měl také obdržet pozvánku na svatbu.

Měla by být na svatebních oznámeních uvedena jména?

Na svatebních oznámeních je obvyklé uvádět jak jména snoubenců, tak datum svatby. To však lze přizpůsobit na základě vašeho stylu a preferencí.

Jaké typy svatebních oznámení máte k dispozici?

Naše platforma nabízí různé typy svatebních oznámení, včetně přání, magnetek a dokonce i digitálních možností. Díky našim personalizovatelným designům můžete vyjádřit svůj jedinečný styl a zároveň držet krok s nejnovějšími trendy.

Musí naše svatební oznámení ladit s naší svatební pozvánkou?

Vaše svatební oznámení se nemusí nutně shodovat se samotnou pozvánkou na svatbu. Může sloužit jako upoutávka na téma vaší svatby nebo prostě být zábavným a jedinečným vyjádřením vašeho milostného příběhu.

Měli bychom lidem poslat pozvánku na svatbu, když už jsme jim poslali svatební oznámení?

Obecným pravidlem je, že si objednáte svatební oznámení jakmile budete mít potvrzené datum a místo svatby. Získáte tak dostatek času na jejich oslovení a odeslání v doporučeném časovém rámci. S naší platformou je můžete rychle navrhnout, objednat a nechat poslat přímo vám nebo vašim hostům.