do not visit

Jednoduché tipy Jak pověsit plátno

Chtěli jste si někdy pověsit na zeď obraz, ale nevěděli jste, kde a jak začít? Neboj se; všichni jsme tam byli. Pověšení plátna může být skličující, ale stojí to za to, protože když to uděláte správně, můžete vytvořit nádherné místo v jakékoli místnosti vašeho domu. Ať už chcete pověsit plátno, které je obrovské nebo něco malého a sofistikovaného, tento průvodce vás naučí, jak na to!

V tomto příspěvku vám poskytneme několik tipů a triků, jak s jistotou pověsit plátno. Naučíte se vše, od přesného změření a označení zdi až po výběr správného nářadí. Takže se pohodlně usaďte, udělejte si pohodlí, protože tento projekt „pověste plátno“ vás bude bavit!

Jak pověsit plátno na zeď jako profík

Zde na Optimalprint najdete v různých tvarech a velikostech včetně závěsných sad. V rámci sady poskytujeme vše, co potřebujete k zavěšení plátna: pilový držák, dva šrouby a háček.

Způsob, zavěšení na zeď, bude stejný, ať už je plátno velké nebo malé. Musíte vzít v úvahu typ stěny, na kterou chcete rám zavěsit, protože pokud je vyrobena z cihel nebo betonu, možná budete muset použít vrták, abyste vyvrtali potřebné díry. Pro velká a těžká plátna budete také potřebovat hmoždinky. Nicméně pro standardní sádrokartonové desky je montáž plátna jednoduchá, o čemž budeme diskutovat níže.

Vzhled vašeho plátna samozřejmě zaujme, když působivě visí nad vaší pohovkou. Nesmíte ale zapomínat na bezpečnost. Proto se vždy ujistěte, že je profesionálně a bezpečně připevněné ke zdi.

Připravte si nářadí

Seznam věcí, které budete potřebovat:

• Tužka

• Šroubovák

• Kladivo

• Hřebíky

• Vodováhu

• Ochranné podložky na stěnu

• Metr nebo pravítko

• Šroubky

• Háčky

• Pilové závěsy

Je možné, že nebudete potřebovat všechno, protože velikost rámečku hraje roli při určování nástrojů, které potřebujete.

Konceptualizace umístění

Aby bylo možné plátno správně pověsit, měli byste jít nad rámec sledování umístění rámu. Jedním obecným pravidlem rámování je, že střed dílu budete mít ve výši očí, zvláště pokud máte v úmyslu zavěsit plátno nad pohovku nebo postel. Udržujte alespoň 6-8 palců (15-20 cm) mezi spodní částí plátna a horní částí nábytku. To poskytne pohledu dostatek prostoru pro dýchání, aby vypadal jasně a dobře umístěný.

Nejlepší způsob, jak najít správné umístění, je dodržovat zásady používané v muzeích, což je pravidlo 57 palců (nebo 145 cm):

• Nejprve přesně změřte výšku rámu a vydělte ji 2, abyste našli míru ke středu.

• Poté k tomuto číslu přidejte 57 palců (nebo 145 cm).

• Toto číslo udává doporučenou vzdálenost od podlahy k horní části vašeho plátna a zajišťuje, že je v úrovni očí.

• Nyní můžete změřit tuto vzdálenost od země a označit tento bod pomocí tužky. Nyní znáte doporučenou výšku horní části vašeho plátna!

• Pokud k zavěšení plátna používáte hřebíky nebo šrouby, nezapomeňte upravit tloušťku rámu plátna - například pokud je váš rám plátna silný 4 cm, budete muset umístit hřebík o 4 cm níže, než je vaše značka tužkou..

Poznámka: Důvodem tohoto pokynu je, že odpovídá průměrné úrovni lidských očí, což umožňuje divákům pohodlně vidět plátno. Je však třeba poznamenat, že pravidlo 57 palců není striktní a lze jej upravit v závislosti na výšce stropu nebo velikosti uměleckého díla.

Krok za krokem: Jak pověsit velké plátno pomocí hřebíků

Jednoduchý způsob, jak připevnit plátno, je pověsit ho na zeď pomocí hřebíků. K tomu budete potřebovat – podle velikosti obrázku – jeden nebo dva hřebíky, kladivo, vodováhu a tužku. Dále:

Krok č.1: Jak již bylo zmíněno, všimněte si optimálního zarovnání plátna; najděte pozici, kterou preferujete. Někdy je užitečné, když jiná osoba drží plátno u zdi, zatímco vy hledáte nejlepší pozici z různých úhlů v místnosti..

Krok č.2:Tužkou si na zdi vyznačte požadovanou výšku obrázku. Měli byste odečíst příslušnou tloušťku rámu. Jedna značka stačí, pokud obrázek připevníte jedním hřebíkem, ale pokud věšíte velké plátno, doporučují se dva hřebíky pro stabilitu. Pokud potřebujete dva hřebíky, nakreslete pomocí vodováhy čáru od první značky, aby byla čára rovná. Poté můžete tuto čáru použít k umístění značky pro druhý hřebík.

Krok č.3: Zatlučte hřebíky do zdi. Nejlepší je zarovnat hřebíky mírně nahoru. V závislosti na tloušťce plátna by hřebíky měly vyčnívat asi 2 cm ze stěny.

Krok č.4: Nyní připevněte pilový držák na zadní stranu plátna a zavěste plátno tak, že držák nasadíte na hřebíky.

Krok č.5: Konečně můžete plátno zarovnat a užít si pohled na svůj nový dekorační kousek. Je tak snadné pověsit plátno pomocí hřebíků!

How to hang a Canvas with Nails

Jak pověsit plátno pomocí hřebíků: 5 jednoduchých kroků

Chcete-li pověsit plátno bez použití hřebíků, můžete postupovat podle těchto jednoduchých kroků:

Krok č.1: Vyberte si správné lepidlo – Vzhledem k tomu, že existuje mnoho typů lepicích proužků, musíte si vybrat ten správný na základě velikosti a hmotnosti vašeho plátna. Před nákupem si pozorně přečtěte štítek.

Krok č.2: Vyčistěte oblast stěny – Před nanesením lepidla se ujistěte, že jste očistili a vysušili jakýkoli povrch. V opačném případě se páska nemusí správně přilepit.

Krok č.3: Naneste lepidlo nebo lepicí proužek – Pro správnou aplikaci postupujte podle pokynů na obalu lepidla. Ujistěte se, že lepidlo má dostatečnou pevnost, aby udrželo plátno na místě.

Krok č.4: Připevnění plátna – Přitiskněte plátno opatrně na zeď. Před uvolněním se ujistěte, že je umístění rovné a rovné. (Tip - pro kontrolu umístěte vodováhu nahoru).

Krok č.5: Počkejte, až lepidlo zatuhne – Chcete-li plátno správně pověsit, musíte počkat, až lepidlo zatuhne na stěnu. To zajistí, že je dostatečně robustní, aby bylo možné plátno bezpečně připevnit. Obvykle je na štítku s pokyny uvedeno, jak dlouho trvá úplné zaschnutí lepidla.

Nyní máte odpověď, pokud jste přemýšleli, jak zavěsit obrazy na plátně bez použití hřebíků. Existují jednoduché způsoby, jak pověsit plátno, aniž by došlo k poškození stěny. Se správným lepidlem a trpělivostí můžete pověsit plátno a udělat zeď krásný vzhled během okamžiku!

How to hang a Canvas without Nails

Zavěšení plátna: Tipy a triky pro dokonalé výsledky

Tyto tipy a triky vám pomohou pověsit plátno pro dokonalé výsledky, pokud jste to nikdy nedělali.

Krok č.1: Vyberte si správné místo – Než pověsíte plátno, vyberte si správné místo na zdi. Zvažte výšku, osvětlení a okolní výzdobu, abyste se ujistili, že vaše plátno vypadá co nejlépe.

Krok č.2: Používejte vodováhu – Vodováha je vynikajícím nástrojem, jak zajistit, aby bylo plátno po zavěšení rovné a vodorovné. Použijte jí, abyste se ujistili, že vaše plátno je rovnoměrně zarovnáno a vypadá ostře.

Krok č.3: Dvakrát měř, jednou řež – Změřte vzdálenost mezi horním okrajem plátna a místem, kde je k zadní straně plátna připevněno závěsné kování. Označte si tuto vzdálenost na zdi a použijte ji jako vodítko, kam umístit háčky nebo hřebíky.

Krok č.4: Použijte pilový držák a háček jako ty, které jsou součástí naší montážní sady – pro dosažení nejlepších výsledků při zavěšení vašeho plátna.

Krok č.5: Vytvořte nástěnnou galerii – pro kreativní a eklektický vzhled zvažte vytvoření nástěnné galerie pomocí pláten. Kombinujte barvy a styly a vytvořte jedinečný a vizuálně vzrušující galerii.

A máte hotovo! Kompletní průvodce „Jak pověsit plátno“, který vás vezme od toho, že nic nevíte, až po první dekoraci na zeď. Pomocí těchto tipů a triků můžete s jistotou pověsit plátno na zeď a vytvořit si krásnou a personalizovanou domácí dekoraci. Nebojte se být kreativní a experimentujte s různými technikami, abyste našli to, co nejlépe vyhovuje vám a vašemu prostoru!

Tips and Tricks on how to hang a Canvas