do not visit

10 nápaditých příkladů textu pro svatební poděkovací kartičky

Po vyslovení slibu svému novému manželovi či manželce zbývá už jen jedna věc - poděkovat svým svatebním hostům! Možná jste začali přemýšlet o textu pro děkovné karty hned po otevření svatebních darů. Ale nyní, když přišel čas napsat vlastní svatební děkovné karty, možná nevíte, kde začít. Jaké jsou pravidla etikety pro děkovné karty?

Jste na správném místě pro všechny vaše potřeby týkající se svatebních poděkování! Ať už jste měli útulnou svatbu s malým počtem hostů nebo svatební den, který připomínal královskou svatbu, Optimalprint usnadňuje tvorbu textu svatebních poděkování tím, že vám umožňuje přizpůsobit a tisknout poděkování přímo z vašeho počítače nebo mobilní aplikace.

Nevíte, co napsat na vaše karty? Prohlédněte si tyto promyšlené příklady textu svatebních poděkování!

Klíčové informace z tohoto článku:

  • Podle základní svatební etikety byste měli poslat poděkování každému hostu svatby, ať už vám darovali dárek, nebo ne.

  • Hlavními složkami textu svatebního poděkování jsou jméno (jména) adresáta (adresátů) a upřímné poděkování.

  • Mezi oblíbené varianty textu svatebního poděkování patří personalizované poděkování pro svatební hosty a dodavatele.

Jak napsat svatební poděkování: Pravidla slušného chování

wedding thank you card etiquette

Pokud jde o svatební poděkování, čím dříve je můžete odeslat, tím lépe! Pokud neplánujete odletět na líbánky hned po svatebním dni, můžete své poděkování poslat hned týden poté, abyste zajistili, že nic neproklouzne. V opačném případě se snažte do tří měsíců od svatby poslat každému ze svých svatebních hostů děkovnou kartu.

Při vytváření jedinečných děkovných zpráv pro své svatební hosty nezapomeňte poděkovat každému jednotlivci jménem. Takže i když teta nebo strýc dorazili se svou manželkou a třemi dětmi v závěsu, nezapomeňte poděkovat všem pěti účastníkům za jejich přítomnost ve váš svatební den – i když nepřinesli dárek! Pokud příjemci karty vám a vašemu manželovi něco dali, poděkujte dárci také jménem.

Pokud si nejste jisti, jak formulovat svou svatební děkovnou kartu, mějte na paměti, že „děkuji“ je tou nejdůležitější částí! Umístěte své „děkování“ dopředu a uprostřed, aby hosté přesně věděli, na co jsou karty určeny. Stejně tak nezapomeňte konkrétně pojmenovat dar, který jste dostali (je-li to možné), a zmínit něco, co na něm máte rádi, například jak ho vy a váš manžel plánujete použít v budoucnu.

Pokud jde o obecnou etiketu svatebního poděkování, nezapomeňte, že osobní kontakt může zajít velmi dlouhou cestu. Namísto tisku všech vašich svatebních poděkování se stejným obecným sdělením, vytvořte si vlastní design karty , který můžete doplnit ručně psanými zprávami. Ruční psaní každého vašeho poděkování ukazuje, jak moc si svých hostů skutečně vážíte.

Inspirace pro texty na svatebních děkovných kartách

Většina hostů, kteří se zúčastní vašeho velkého dne, přijde se svatebními dary, ať už se jedná o peněžní dary nebo fyzické dary z vašeho svatebního registru. Nicméně obrovské množství peněz, které někteří hosté utratí za cestování, ubytování a oblečení, které mají být přítomni na vaší svatbě, může být samo o sobě dárkem. Pravděpodobně se tedy budete pohybovat mezi několika různými nápady na formulace poděkování pro každého hosta.

Místo psaní jedné obecné zprávy s poděkováním pro všechny své svatební hosty je lepší seskupit příjemce poděkování do kategorií, jako je „svatební hostina“, „svatební prodejci“, „hosté, kteří dali peněžní dar“ a tak dále, aby se vytvořily jedinečné zprávy pro každého účastníka. Zvažte těchto deset promyšlených příkladů textů na svatebních děkovných kartách, když budete přemýšlet o potenciálních nápadech na formulace.

Poděkování hostům svatby

Při odesílání poděkování hostům, kteří se zúčastnili vaší svatby, je důležité zmínit, jak jejich přítomnost obohatila váš svatební den. Možná pronesli krásnou řeč, která překvapila vás i vašeho partnera. Nezapomeňte být konkrétní pro každého příjemce!

Vážení [Hosté],

Nemůžeme dostatečně vyjádřit naši vděčnost za vaši přítomnost na našem svatebním obřadu. Velmi si vážíme toho, že jste se vydali na oslavu našeho svatebního dne s námi, a bez vás bychom si náš výjimečný den nemohli tak užít. Doufáme, že jste měli stejně kouzelný večer jako my a nemůžeme vám dostatečně poděkovat za dojemný projev, který jste pronesli!

S pozdravem,

[Vaše jméno(a)]

Pro Vaši Svatební Oslavu

wedding party thank you card

Kromě vás a vašeho partnera byly na vaší svatební oslavě pravděpodobně družičky, svědci, nositel prstenů a květinová dívka. Tato hlavní skupina hostů se pravděpodobně účastnila zásnubní párty přes proces plánování až do líbánek, takže si zaslouží zvláštní poděkování.

Vážení [Hosté],

Kdykoli jsme si s [Spouse's Name] představovali naši ideální svatbu, byli jste tam s námi. Nyní, když jsme si oficiálně vyměnili své sliby, víme, že jsme udělali správné rozhodnutí zahrnout vás do naší svatební party. Nejen, že jste zmírnili všechen stres spojený s plánováním svatby, ale dodali jste také neuvěřitelnou slavnostní atmosféru, bez které bychom si náš výjimečný den už nedokázali představit.

Nemůžeme se dočkat, až se společně pustíme do další kapitoly!

Celá naše láska,

[Vaše jméno(a)]

Poděkování rodičům za svatbu

Rodiče nevěsty a ženicha jsou často klíčovými postavami svatebního obřadu, ale jejich role začíná dlouho před samotným svatebním dnem. Při přemýšlení nad textem poděkování rodičům za svatbu si uvědomte, kolik práce a úsilí vložili do příprav tohoto významného dne.

Milá maminko a tati,

Děkujeme vám za vše, co jste pro nás s [Partner’s Name] udělali, zejména za všechno, co jste udělali pro náš svatební den! Byl to nádherný den a uvědomujeme si, že by to nebylo možné bez vaší lásky. Jsme šťastní, že máme tak laskavé, štědré a podporující rodiče a těšíme se na budování naší budoucnosti jako jedné velké rodiny.

S láskou,

[Vaše jméno(a)]

Poděkování pro přátele a rodinné příslušníky po svatbě

Po svatební oslavě jsou přátelé a rodinní příslušníci často první, kteří obdrží svatební poděkování. Při vytváření textu pro tyto jednotlivce nezapomeňte zmínit konkrétní vzpomínky ze své svatby a jmenujte každého účastníka jménem.

Vážení [Hosté],

Mockrát děkujeme, že jste byli součástí našeho výjimečného dne! Vždy si budeme vážit vzpomínek, které jsme spolu vytvořili, od [Guest's Name] zkušeného chytání svatební kytice až po [Guest's Name] předání tohoto dechberoucího přípitku. Doufáme, že když se pustíme do tohoto nového života jako manželský pár, budeme i nadále společně vytvářet další vzpomínky. Děkuji ještě jednou!

Naše láska,

[Vaše jméno(a)]

Pro lidi, které neznáte dobře

Pokud plánujete velkou svatbu, je velká pravděpodobnost, že se jí zúčastní lidé, které neznáte dobře. Ať už jde o vzdálené příbuzné nebo kolegy vašeho partnera, můžete jim poslat stručnou zprávu s poděkováním za účast.

Vážení [Hosté],

Děkujeme, že jste si vyhradili čas a přišli oslavit náš výjimečný den! Oceňujeme vaši podporu, když vstupujeme do nového životního období jako manželé. Děkujeme vám ještě jednou za to, že jste byli s námi v tento speciální den! Doufáme, že se brzy opět setkáme.

S pozdravem,

[Vaše jméno(a)]

Poděkování pro svatební dodavatele

Vaši svatební dodavatelé hráli klíčovou roli při organizaci vaší svatby. Komunikace s nimi byla intenzivní v týdnech před svatebním dnem. Nyní, když je vše za vámi, je na čase poslat jim poděkování za jejich vynikající práci.

Vážení [jména dodavatelů],

Děkujeme vám za to, že jste našim hostům poskytli nádherné prostředí našeho svatebního místa. Dostali jsme mnoho komplimentů na úchvatnou atmosféru a nádherný výhled na vodní plochu. Vaše vybavení a skvělý personál přispěly k tomu, že náš den byl dokonalý. Děkujeme vám a vašemu týmu za to, že jste naši svatební vizi proměnili ve skutečnost!

S vděčností,

[vaše jména]

Pro ty, kteří se nemohli zúčastnit svatby, ale poslali dárek

Je to smutné, ale někdy se prostě stane, že někteří z vašich hostů nemohou přijít na svatbu. Pro ty, kteří se nemohli zúčastnit, ale přesto poslali dárek, nezapomeňte zahrnout jejich příspěvky do děkovných poznámek. Zprávu můžete udržet stručnou a upřímnou.

Milí [Hosté],

Děkujeme vám za váš velkorysý dar! Na tanečním parketu jste nám chyběli, ale cítili jsme, že jste s námi duchem. [Jméno partnera] a já bychom si přáli, abychom mohli oslavovat s vámi osobně, ale doufáme, že tento projev naší vděčnosti ukazuje, jak moc jste byli v naše svatební den na mysli. Doufáme, že se brzy všichni setkáme!

S pozdravem,

[Vaše jméno(a)]

Pro hosty, kteří vybrali dárek z vašeho seznamu přání

wedding registry thank you card

Registr dárků může výrazně usnadnit formulaci poděkování na svatebních přáních, zvláště pokud vaši hosté kupují dárky přímo z něj. Nezapomeňte zmínit konkrétní dárek z vaší svatební matriky, jako je konferenční stolek nebo sada příborů, a vysvětlit, jak ho využijete v této nové životní etapě.

Vážení [Hosti(é)]

Děkujeme, že jste s námi oslavili tento významný okamžik! Bylo nám potěšením strávit náš velký den s vámi a těšíme se, až využijeme váš štědrý svatební dar. Už jsme naplánovali spoustu nových receptů pro sadu nádobí a těšíme se, až se pustíme do vaření. Rádi bychom vás brzy pozvali na skleničku a večeři… jakmile tyto recepty zdokonalíme, samozřejmě!

Děkuji,

[Vaše jméno(a)]

Poděkování za peněžní dary

Někteří lidé považují uvádění konkrétních částek peněžních darů za tabu, ale my se s tím neshodujeme! Když děkujete hostům za peněžní dar, zmínka o konkrétní částce jim dává jistotu, že jste peníze obdrželi (ideální, pokud byly peníze zaslány poštou), a umožňuje vám sdělit, jak je hodláte využít.

Vážení [Hosti(é)]

Děkujeme vám za vaši velkorysost! Váš velmi štědrý svatební dar ve výši 400 liber nám výrazně pomohl v našem fondu na líbánky. Nyní jsme o krok blíže k prozkoumání kopců Positana a vychutnání si nejlepších pokrmů, které Itálie nabízí! Ještě jednou děkujeme za váš štědrý svatební dar a za účast na našem významném dni. Jsme nesmírně vděční!

S pozdravem,

[Vaše jméno(a)]

Pro ty, kteří přispěli na společný dárek

Podle vašeho svatebního seznamu nebo osobních preferencí se skupina vašich nejbližších přátel nebo rodinných příslušníků mohla spojit, aby vám darovala něco výjimečného. Při vymýšlení nápadů na poděkování za skupinový dárek, pošlete každému jednotlivou poděkovací zprávu, ale nezapomeňte poděkovat celé skupině.

Milí [Hosté],

Děkujeme vám za náš kávovar na espresso! [Jméno partnera] a já jsme nesmírně šťastní, že máme přátele, kteří nás tak dobře znají a stejně jako my si váží dobré kávy! Těšíme se, až vás pozveme na odpolední brunch. Do té doby budeme vzpomínat na každý okamžik našeho svatebního dne, který jsme s vámi prožili. Ještě jednou děkujeme za váš nápaditý dárek!

S láskou,

[Vaše jméno(a)]

Navrhněte a vytiskněte vlastní svatební děkovné karty s Optimalprint

custom wedding thank you cards

Naplánovali jste svůj svatební den, rozeslali svatební pozvánky a oficiálně řekli: „Ano.“ Nyní zbývá poděkovat svým svatebním hostům za to, že se zúčastnili vaší oslavy! Při psaní promyšlených vzkazů pro rodinu a přátele můžete být klidní, že nejtěžší část - psaní svatebních poděkování - je za vámi. Proces návrhu je mnohem jednodušší, zvláště s důvěryhodným poskytovatelem jako je Optimalprint.

Ulehčete si první týdny manželského života s děkovnými kartami od Optimalprint. Nabízíme nespočet předem připravených šablon svatebních poděkování a širokou škálu přizpůsobitelných svatebních přání, které můžete upravovat přímo ze svého chytrého telefonu nebo stolního počítače. Vyberte si mezi hedvábným, lesklým a zářivě bílým matným papírem, aby vaše poděkování a přání opravdu zazářily.

Vytvořte si vlastní svatební poděkování s Optimalprint ještě dnes a udělejte z vašeho svatebního dne nezapomenutelný zážitek!